tisdag 21 april 2009

"Hälsotallrik"


Den här rätten känns fräsch och nyttig och kan förstås också ätas helt utan kött. Det mesta på tallriken är ekologiskt. Igår kväll bjöd vi på den här rätten, då jag hade en kompis på besök. Hon är vegetarian och det känns kul att göra en "plocktallrik" istället för att steka t ex en quornfilé eller så.


På tallriken kunde man hitta:
Pestomarinerad pasta.
Dinkelsallad med fårost och soltorkade tomater.
Grillad och marinerad zuccini.
Keso med paprikapulver på.
Tomatsallad med kidneybönor och avocado.
(Rökt kalkon)


Pestomarinerad pasta:

Koka valfri pasta blanda i köpt eller hemlagad pesto medan pastan är varm. Låt stå en stund.


Dinkelsallad med fårost och soltorkade tomater:

Koka hel dinkel. Blanda med soltorkade tomater i olja, fårost, babyspenat, röda mangoldskott och en god vitlöksvinägrette.


Grillad och marinerad zuccini:

Skala ev zuccinin, skär den i 0,5 cm tjocka skivor och grilla dem på grill eller i grillpanna. Om man använder grillpanna ska man inte ha olja eller smör, det ska vara torr panna, annars osar det och bränns vid...Lägg ut skivorna på en tallrik och salta dem. Låt stå minst 30 minuter. Grilla dem. Lägg dem i en god vinägrette med vitlök i.


Tomatsallad:

Blanda tomat, avocado, kidneybönor (gärna hemkokta). Ringla över lite olivolja och citron, salt och peppar.


KLART!! Lägg upp snyggt i högar på stora tallrikar och dekorera med färska örter t ex basilika. Citronvatten och en frasig baguette är gott till.
(Porslinet på bilden kommer från MATEUS)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar